8/9/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς και αγαπητά μας  παιδιά, καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη!

      Ο αγιασμός θα τελεστεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 09:00.
 
      Οι μαθητές του Σχολείου μας θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13/9 έως 3/10),δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου.      Το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9.

Με εκτίμηση
κα Στέλλα

 

Περισσότερα

11/6/2021

Καλλιτεχνικές δημιουργίες

              Στα πλαίσια του προγράμματος που εκπονούν οι Γ' και Β' τάξεις του Δημοτικού Καλλιμασιάς "Ταξιδεύοντας ως τη Βέρνη για να γνωρίσουμε τον Κλεέ" φιλοτεχνήθηκε τοιχογραφία στον προαύλιο χώρο του σχολείου, οποία αποτελεί συνδυασμό δυο έργων του γνωστού Ελβετού ζωγράφου ("Η Πολιτεία" και "Το Μπαλόνι"). Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση εξωτερικής συνεργάτιδας του σχολείου κας Σμαράγδας Γαρόφλου (δασκάλας Εικαστικών) με τα πινέλα τους γέμισαν με ζωηρά χρώματα την τοιχογραφία δίνοντας μια ευχάριστη νότα στο σχολείο αλλά και σε ένα κομμάτι του Εκπολιτιστικού Σωματείου Καλλιμασιάς "ΠΡΟΟΔΟΣ". Η υπεύθυνη του προγράμματος Θεοδώρα Μπαλλή καθώς και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν Ευθυμία Κωνσταντάκη και Αικατερίνη Χούλη ευχαριστούν θερμά το Εκπολιτιστικό Σωματείο "ΠΡΟΟΔΟΣ", τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Καλλιμασιάς και την κυρία Γαρόφλου για την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη στο όλο εγχείρημα των μαθητών.

 

Περισσότερα

14/5/2021

Ευωδιαστές δημιουργίες


Την Παρασκευή 14-05-2021 η Γ' τάξη του σχολείου μας προχώρησε στην παρασκευή χειροποίητων σαπουνιών, χρησιμοποιώντας βάση γλυκερίνης, αιθέρια έλαια, αποξηραμένα άνθη και χρώματα για την παρασκευή σαπουνιών. Ακολουθώντας τις οδηγίες των εκπαιδευτικών (Θεοδώρας Μπαλλή, Σονγκιούλ Μεχμέτ και Χριστίνας Λιούμπα) οι μαθητές δημιούργησαν πολύχρωμα ευωδιαστά σαπουνάκια, τα οποία αφού συσκεύασαν, τα πρόσφεραν ως δώρο σε όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου καθώς και στους μαθητές της Στ' τάξης.
Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης ήταν να έρθουν οι μαθητές σε πρώτη επαφή με τη διαδικασία της τήξης στερεών σωμάτων και με την πήξη υγρών σωμάτων.

Περισσότερα

6/5/2021

ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητά μας παιδιά και αγαπητοί γονείς

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά με υγεία και ό,τι καλύτερο για σας και τους αγαπημένους σας.

 Με μεγάλη μας χαρά, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υ.ΠΑΙ.Θ τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα 10-05-2021.

Για να μπορούν τα παιδιά να παρακολουθήσουν τα μαθήματα θα πρέπει να υποβάλλονται σε δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), δύο φορές την εβδομάδα (κάθε Κυριακή ή Δευτέρα πρωί & κάθε Τετάρτη ή Πέμπτη πρωί) και να έχουν μαζί τους τη Σχολική Κάρτα Covid με τη δήλωση αποτελέσματος self test για Covid-19, την οποία θα εκτυπώνουν μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, και θα επιδεικνύει ο κάθε μαθητής/τρια κατά την είσοδο του στη σχολική μονάδα, αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, βάσει του ΦΕΚ 1825/05-05-2021 (το οποίο εστάλη σήμερα από το γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου).

Αν δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης, μπορείτε να συμπληρώνετε χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα.

Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό τα παιδιά θα παραμένουν στο σπίτι και εντός 24 ωρών πρέπει να υποβάλλονται σε δωρεάν επανέλεγχο.

Σας επισυνάπτω τη σχετική Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 1825, τ.Β΄ - 05-05-2021)

Επισημαίνεται πως θα ισχύσει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα πριν την αναστολή των μαθημάτων και το ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργεί κανονικά μέχρι τις 16:00.

Για διευκόλυνσή σας, σας επισυνάπτω τη Σχολική Κάρτα Covid.

Για την πρώτη εβδομάδα επανέναρξης της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων προβλέπονται δύο self tests για μαθητές.

Για τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα αποφασιστεί αν θα γίνουν ένα ή δύο self tests.

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Λουκάκη Στυλιανή

Περισσότερα

Χίος

Νέα άρθρα

08 Σεπτεμβρίου 2021
13 Ιουνίου 2021
13 Ιουνίου 2021
16 Μαϊος 2021

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

© Kallimasia Primary School. All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates